Coronaprotocol

Elektroraad is gestart met de cursus 'Verder met NEN 4010'. Klik hier voor meer informatie.

Lezing: NEN 1010 en de wet
Uitslag Feit of Fabel januari 2024
Creatieve oplossingen nodig bij netcongestie
De nieuwe Omgevingswetgeving
Quickscan

BEL
0318 - 631 670

Home - Nieuws - Even voorstellen: Onze nieuwe collega Marck Marneef

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Marck Marneef

Marck, vertel eens iets over jezelf
Mijn naam is Marck Marneef, 43 jaar en getrouwd met Mirthe. Ik ben vader van twee kinderen van vijf en zes jaar oud. In mijn vrije tijd onderneem ik veel met mijn kinderen en sport ik actief. Zowel voetbal als fitness doe ik wekelijks.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben begonnen als monteur in de elektrotechniek en heb bij verschillende bedrijven gewerkt. Daarna ben ik gaan werken als vertegenwoordiger bij leveranciers die leveren aan de groothandel en welke toegepast worden door de installateur.

Hoe ben je bij Elektroraad terechtgekomen?
Via social media ben ik gaan kijken wat voor mij een nieuwe uitdaging kon zijn. Zo ben ik in contact gekomen met Peter Treffers. Peter vroeg mij of ik interesse had in het vak docent en na een aantal leuke gesprekken ben ik in juni begonnen.

Welke functie bekleed je binnen Elektroraad?
Op dit moment ben ik aspirant docent Elektrotechniek wat betekent dat ik in een leertraject zit. De bedoeling is dat ik volgend jaar ‘echt’ als docent voor de klas zal staan.  

Welke werkzaamheden horen daarbij?
Als docent Elektrotechniek kun je bij Elektroraad meerdere cursussen doceren, denk hierbij aan NEN 4010, NEN 1010, Aarding en Vereffening maar ook inspectie cursussen. Daarnaast schrijven we zelf ons cursusmateriaal en houden we ons bezig met ERC (Elektroraad Risico Classificatie).

Hoe ziet je leertraject eruit bij Elektroraad?
Op dit moment ben ik veel cursussen aan het bijwonen om ervaring op te doen in zowel de theorie als het lesgeven. Het is erg leerzaam om te zien hoe de docenten werken met structuur, de lesstof en de omgang met cursisten. Daarnaast volg ik ook communicatietrainingen en door middel van opdrachten werk ik veel met NEN 4010 en NEN 1010.

Wat maakt jouw werk uitdagend?
Uiteraard het overdragen van kennis aan onze cursisten, daarnaast het werken met NEN 4010 en NEN 1010.  Hierin staan veel bepalingen welke dagelijks van toepassing zijn. De groepsdynamiek trek mij ook erg, het lijkt mij geweldig om elke dag weer andere cursisten te ontmoeten en hen een leuke maar vooral leerzame dag te bezorgen.

Helpt je ervaring ook met lesgeven?
Zeker, het fijne is dat ik zowel bij installateurs als leveranciers heb gewerkt waardoor ik de theorie en praktijk makkelijk met elkaar kan combineren. Tijdens het lesgeven zal dat zeker helpen. Voorbeelden noemen van praktijksituaties zal het voor de cursisten alleen maar duidelijker maken.

Wat maakt werken bij Elektroraad leuk?
Bij Elektroraad kun je voor meerdere diensten terecht. We ondersteunen onze klanten bij vraagstukken over het ontwerpen van installaties maar ook bij juridische vraagstukken passen we onze expertise toe.
Daarnaast leiden we cursisten op met de huidige normen om deze toe te passen in de praktijk. Het voordeel van deze diensten is dat we klanten op meerdere vlakken kunnen bedienen.
De afdelingen bij Elektroraad werken nauw met elkaar samen, hierdoor heb je veel contact met collega’s en dat maakt het werk weer erg leuk.

Waar wil  jij je de aankomende tijd verder in ontwikkelen?
Ik wil me graag ontwikkelen op het gebied van normkennis maar ook de manier van lesgeven.

Wat is je doelstelling?
Volgend jaar wil ik voor de klas staan en lijkt het me erg leuk om zowel bij Elektroraad in Ede als bij onze klanten op locatie scholing te geven. Dus wie weet treffen wij elkaar!

Ik heb een vraag

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.